De Rode Leeuw

Nederlandse School ‘De Rode Leeuw’

Gaat u binnenkort naar Beijing verhuizen, bent u net aangekomen of zijn uw kinderen nu van schoolgaande leeftijd, dan staat u voor de belangrijke keuze welk onderwijs en welke school te kiezen voor uw kind(eren).

De Rode Leeuw biedt diverse Nederlandse taalprogrammas aan voor kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar bestaande uit kwalitatief goed NTC-onderwijs en IB Diploma Programma Nederlands in een inspirerende en uitdagende leeromgeving gericht op aansluiting bij het Nederlands en Belgisch onderwijs waar ook ter wereld.

Volgens deze missie wil De Rode Leeuw aantoonbaar goede resultaten behalen. Dit gebeurt door middel van een gedifferentieerd aanbod in veelzijdige werkvormen waarbij aandacht is voor uitstekende leeropbrengsten, plezier, veilige sfeer, saamhorigheid en ouderparticipatie. Onze resultaten zullen worden gewaarborgd door kwaliteitszorg zoals beschreven in ons schoolplan 2021-2025.

De Rode Leeuw is aangesloten bij de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB), onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De onderwijsinspectie van het NOB voert regelmatig bij ons op locatie een kwaliteitsonderzoek uit om de continue kwaliteit van onze programmas te waarborgen.

Wekelijks naschoolse Nederlandse les

De Rode Leeuw verzorgt verschillende Nederlandse lesprogrammas na schooltijd. Zo is er een programma voor basisschool groep 1 tot en met 8 en een programma voor het Voortgezet Onderwijs klas 1 tot en met 4.

Deze wekelijkse Nederlandse lessen duren 2,5 tot 3 uur en zijn toegankelijk voor Nederlands/Vlaams sprekende kinderen van andere (internationale) scholen en voor Nederlands/Vlaams sprekende leerlingen van de Western Academy of Beijing (WAB).

Alle naschoolse lessen vinden doordeweeks en op zaterdag plaats op de Western Academy of Beijing.

Lees meer op de website van De Rode Leeuw 

Download De Rode Leeuw in een notendop hier.